Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Wikileaks, 8.761 documente despre capacitatea agenţiei de informaţii americane de a lansa atacuri cibernetice

Postat la: 08.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Wikileaks a publicat peste 8.000 de documente despre "întreaga capacitate a agenţiei de informaţii americane de a lansa atacuri cibernetice", informează The Independent.

Informația a fost dezvăluită de Julian Assange, iar acesta a precizat că aceste 8.761 documente publice reprezintă doar prima parte, denumită „Year Zero" (Anul Zero - n.r.), a unor serii de documente deconspirate, intitulate"Vault 7". Assange a precizat că arhivele desconspirate numără mult mai multe pagini decât dosarele făcute publice de către Edward Snowden și este cea mai vastă operaţiune de dezvăluire a mai multe documente clasificate cu privire la activităţiile de spionaj efectuate de agenţiile de informaţii din SUA.

În documentele prezentate de Wikileaks, aceştia asigură faptul că CIA-ul "a pierdut controlul arsenalului său". Documentele Wikileaks includ informaţii despre o serie de softuri şi cercetează dacă într-adevăr acestea ar putea permite controlul neparalel al computerelor din întreaga lume. Wikilieaks susține că acestea includ un soft care le-ar putea permite oamenilor să controleze electronicele cele mai populare folosite în prezent.

"Anul zero prezintă scopul şi direcţia programului de piraterie a CIA-ului la nivel mondial, arsenalul său de viruşi şi zeci de unităţi "înarmate" să exploateze o gamă largă de produse ale companiilor americane şi europene, inclusiv Iphone (Apple), Android (Google), Windows (Microsoft) sau televizoarele marca Samsung, care sunt transformate în microfoane sub acoperire", a declarat organizaţia Wikileaks, într-un comunicat.

Assange trăiește de aproape patru ani în incinta ambasadei Ecuadorului în Marea Britanie, după ce a solicitat azil în statul sud-american. Statele Unite doresc extrădarea australianului, pe care îl acuză de spionaj.

În iulie, anul trecut, WikiLeaks a publicat înregistrări audio ale unor mesaje care par să fi fost piratate de pe servere ale Partidului Democrat american, inclusiv cel al unei susținătoare a lui Hillary Clinton, care cere partidului să-și înceteze eforturile exagerate pentru Bernie Sanders. În urma acestui scandal, președinta partidului democrat și-a dat demisia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE