Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












WannaCry: Cati bani au strâns hackerii din cel mai mare atac cibernetic din istorie

Postat la: 15.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Atacul cibernetic WannaCry, care s-a raspandit in jurul lumii, provocand haos in spitale, inchideri de fabrici, dureri de cap pentru Microsoft si ore suplimentare pentru profesionistii din domeniul securitatii informatice, a avut parte de un deznodamant rusinos.

Potrivit specialistilor, hackerii responsabili de acest atac absurd, de tip rascumparare, nu prea au avut succes in a face profit. Potrivit unei analize facute de cercetatorul de securitate Brian Krebs, hackerii au atras pana acum in jur de 26.000 de dolari dupa ce au comis ceea ce se crede a fi unul dintre cele mai mari atacuri de rascumparare din istorie. Cu taxa initiala pentru a debloca datele utilizatorilor setata la un nivel foarte rezonabil de 300 de dolari, hackerii ar fi trebuit sa obtina miliarde de dolari. Insa acest lucru nu s-a intamplat.

"O trecere in revista a celor trei adrese de plata codificate de tip Wana ransomware indica faptul ca pana in prezent aceste conturi au primit 100 de plati in valoare totala de putin mai mult de 15 Bitcoins - sau aproximativ 26,148 USD la cursul curent Bitcoin-dolar", arata Brian Krebs, aratand ca frumusetea folosirii Bitcoin este aceea ca oricine poate urmari tranzactiile cu aceasta moneda. Malware-ul WannaCry perturba in prezent activitatea a multor firme si organizatii din aproximativ 100 de tari. Atacurile de tip ransomware cripteaza datele de pe computerele infectate, facandu-le inaccesibile pentru detinatorii de drept, care sunt uneori santajati pentru a le recupera.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE