Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vaticanul interzice pâinea fără gluten în cadrul slujbelor Bisericii Catolice

Postat la: 09.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pâinea folosită pentru Euharistie în timpul Liturghiei Romano-Catolice nu trebuie să fie lipsită de gluten - deși poate fi făcută din organisme modificate genetic, a decis Vaticanul.

Într-o scrisoare adresată episcopilor, cardinalul Robert Sarah a spus că pâinea poate avea conținut scăzut de gluten, dar că trebuie să existe suficientă proteină în grâu pentru a o face fără aditivi. Cardinalul a declarat că aceste noi reguli sunt necesare deoarece pâinea este vândută acum în supermarketuri și pe internet. Catolicii cred că pâinea și vinul de la Euharistie sunt convertiți în trupul și sângele lui Hristos printr-un proces cunoscut sub numele de transsubstanțiere.

De asemenea, vinul folosit trebuie să fie "natural, din struguri, pur și neamestecat cu alte substanțe", a spus cardinalul Robert Sarah de la Congregația pentru Cultul Divin al Vaticanului. Hotărârea a fost emisă la cererea Papei Francis, se mai arată în scrisoarea cardinalului. În prezent, există circa 1,2 miliarde de romano-catolici în întreaga lume.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE