Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un farmacist neamt a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer pentru a câştiga mai mulţi bani

Postat la: 14.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un farmacist german este acuzat că a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer pentru a avea câştiguri mai mari. Procesul său a început astăzi, după ce acuzaţiile au şocat întreaga ţară. De altfel, acesta este unul dintre cele mai mari scandaluri medicale din Germania, din ultimele decenii.

Procesul bărbatului identificat doar ca „Peter S." a început marţi, la o instanţă din oraşul german Essen. Bărbatul în vârstă de 47 de ani este acuzat că a diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni care sufereau de cancer, în perioada 2012-2016. Astfel, bărbatul este acuzat că a pus în pericol viaţa oamenilor, dar şi că a încălcat legea produselor medicale din Germania. Mai precis, este vizat de 27 de capete de acuzare de tentativă de vătămare corporală, precum şi fraudă.

El ar fi folosit substanţe cu prea puţine incrediente active în 61.980 de cazuri, când prepara medicamentele bolnavilor de cancer. Acuzarea susţine că bărbatul, care a lucrat la una dintre companiile farmaceutice din oraşul Bottrop, cerea decontarea medicamentelor caselor de asigurări, însă valoarea acestora era mai scăzută, căci el nu folosea toate incredientele necesare. Astfel, el ar provocat o pagubă de 56 de milioane de euro companiilor de asigurări, în cele 59 de luni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE