Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un dezertor nord-coreean, liderul cercetătorilor, s-a sinucis când a aflat că va fi repatriat

Postat la: 31.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un cercetător nord-coreean, specializat în domeniul nuclear, care a dezertat din Coreea de Nord s-a sinucis când a aflat că va fi repatriat. Bărbatul a fost găsit mort în celula sa, după ce cu câteva ore înainte de a fi interogat a ingerat otravă. Acesta era liderul cercetătorilor de la centrul de fizică din Phenian.

"A murit înainte să poată fi interogat despre motivul care l-a îndemnat să dezerteze, cine l-a ajutat, şi ce traseu a ales". Radio Free Asia l-a indentificat pe cercetător ca fiind Hyun Cheol Huh, care era deţinut în Shenyang, China, din data de 4 noiembrie. În urmă cu două săptămâni, acesta a fost trimis în oraşul Sinuiju, unde s-a sinucis cu otravă. Potrivit unei surse, bărbatul şi-a vizitat rudele aflate lângă graniţa, având asupra sa documente falsificate. Atunci când a aflat că autorităţile sunt pe urmele sale, a dispărut. Gyun ar fi încercat să îi convingă şi pe alţi nord-coreeni să îl însoţească, iar autorităţile chineze nu erau la curent cu identiatea acestuia, până când nu au fost contactate de serviciile nord-corene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE