Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un bărbat acuzat de plănuirea asasinării lui Vladimir Putin a fost rănit într-un atac în Ucraina, iar soţia lui a fost ucisă

Postat la: 31.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat cecen acuzat că ar fi plănuit asasinarea preşedintelui rus Vladimir Putin a fost rănit în urma unui atac produs luni lângă capitala ucraineană Kiev, iar soţia acestuia a fost împuşcată mortal, a anunţat ministerul ucrainean de Interne, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Amina Okuieva şi Adam Osmaiev se aflau într-o maşină în apropierea unei căi ferate de la periferia Kievului, în momentul în care mai multe persoane au deschis focul asupra autoturismului. "Ca rezultat al rănilor pe care le-a suferit, Amina Okuieva a murit. Adam Osmaiev a fost rănit, dar va supravieţui. Tocmai am vorbit cu el la telefon", a precizat un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean de Interne.

Incidentul reprezintă al doilea atac asupra lui Adam Osmaiev din acest an, după ce în luna iunie un bărbat înarmat a deschis focul asupra cecenului, dar atacatorul a fost împuşcat de către Amina Okuieva. Osmaiev şi Okuieva au participat ca voluntari pentru armata ucraineană în lupta împotriva rebelilor proruşi. Autorităţile ruse l-au acuzat pe Osmaiev de participare la un complot al rebelilor ceceni pentru uciderea lui Vladimir Putin în 2012, în cadrul unui atentat plănuit în centrul Moscovei.

Rusia a cerut Ucrainei extrădarea lui Adam Osmaiev, dar autorităţile de la Kiev au refuzat să facă acest lucru, anunţând că aşteaptă o decizie în acest sens din partea Curţii Europene a Drepturilor Omului. Relaţiile dintre Kiev şi Moscova s-au înrăutăţit în 2014, după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a sprijinit o insurgenţă separatistă prorusă în regiunile din estul Ucrainei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE