Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












UE nu va impune sancţiuni Statelor Unite, dar probabil aşteaptă instalarea unui nou preşedinte în 2020

Postat la: 03.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Uniunea Europeană nu intenţionează să impună sancţiuni Statelor Unite pentru retragerea din Acordul Paris, însă liderii europeni probabil mizează pe faptul că Washingtonul nu va putea anula participarea la Tratatul climatic până în 2020, când un nou preşedinte american ar putea schimba decizia.

Comisarul UE pentru Afaceri climatice şi Energie, Miguel Arias Canete, a explicat că Bruxellesul nu analizează deocamdată impunerea de sancţiuni Washingtonului.

"Nu analizăm această posibilitate. Intenţionăm să arătăm că implementarea obiectivelor noastre este pozitivă pentru economie, pentru dezvoltarea unor tehnologii sofisticate şi pentru bunăstarea cetăţenilor", a afirmat Canete, citat de site-ul agenţiei Reuters. Declaraţia a fost făcută înainte ca Donald Trump să anunţe formal retragerea Statelor Unite din Acordul Paris.

Liderii ţărilor UE au condamnat decizia lui Donald Trump de a abandona prevederile Acordului climatic, dar probabil mizează pe faptul că unele state americane vor continua să aplice standardele solicitate, distanţându-se de politicile Administraţiei de la Washington.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE