Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trump reflectează la o reducere a trupelor americane în Coreea de Sud

Postat la: 04.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Donald Trump a ordonat Pentagonului să pregătească diverse modalităţi în vederea unei reduceri a numărului militarilor americani staţionaţi în Coreea de Sud, dezvăluie The New York Times (NYT), citând mai multe persoane la curent cu aceste deliberări, scrie Reuters.

O reducere a numărului militarilor americani în Coreea de Sud nu este menită să fie pusă în balanţă în cadrul summitului prevăzut la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie între liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintelui american consacrat programului înarmării nucleare a Phenianului.

Un eventual tratat de pace între cele două Corei ar justifica mai puţin prezenţa celor aproximativ 28.500 de militari americani staţionaţi în prezent în Coreea de Sud, comentează NYT. Însă o retragere totală a Statelor Unite din această ţară este improbabilă, declară oficialii citaţi de ziar. Trupele americane sunt prezente în Sud de la Războiul Coreei (1950-1953), care s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace, ceea ce înseamnă că cele două Corei se află teoretic în război.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE