Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trump avertizează Coreea de Nord: "E posibil un conflict major"

Postat la: 28.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Donad Trump a declarat joi că este posibil un conflict militar major cu Coreea de Nord din cauza progremului nuclear și balistic al Phenianului, precizând însă că ar prefera o soluție diplomatică, relatează televiziunile BBC și CNN, care citează un interviu acordat agenției Reuters de șeful Casei Albe.

„Există posibilitatea să ajungem la un conflict major, repet, major, cu Coreea de Nord. Absolut", a declarat preşedintele Statelor Unite. „Am vrea să rezolvăm totuşi lucrurile pe care diplomatică, dar e foarte dificil", a mai spus el.

În acelaşi interviu, scrie BBC, Donald Trump a avut cuvinte de apreciere pentru preşedintele Chinei, Xi Jinping, în legătură cu modul în care acesta a acţionat faţă de Coreea de Nord. Trump a spus că Xi Jinping este un om de ispravă, care îşi iubeşte ţara. Este o nouă schimbare de atitudine a preşedintelui american, după ce la scurt timp după ce a fost ales declara că Beijingul nu face destul în criza nord-coreeană, iar SUA ar putea acţiona unilateral. Luna aceasta preşedintele chinez a fost în vizită la Casa Albă, scrie digi24.ro.

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri pentru a discuta criza nord-coreeană şi, potrivit secretarului de stat american, Rex Tillerson, China a informat Statele Unite că va impune sancţiuni Coreei de Nord, dacă procedează la noi teste nucleare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE