Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trump: Armata ar putea deschide focul asupra migranţilor

Postat la: 02.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armata americană ar putea să fie nevoită să deschidă focul asupra migranţilor care încearcă să intre ilegal în Statele Unite, dacă acestea aruncă cu pietre în militari, a declarat Donald Trump într-o declaraţie consacrată imigraţiei, relatează AFP.

În contextul în care mai multe "caravane" de migranţi din America Centrală se află, în prezent, în drum către Statele Unite, locatarul Casei Albe a amintit că unii au aruncat cu pietre "în mod perfid şi violent" în forţede ordine mexicane, la momentul traversării frontierei între Guatemala şi Mexic. Dacă "ei vor să arunce cu pietre în armata noastră, armata noastră va replica", a declarat joi Trump la Casa Albă. El a anunţat miercuri că până la 15.000 de militari ar putea să fie desfăşuraţi la frontiera cu Mexicul.

"Eu le-am spus (militarilor) să considere asta (o piatră) drept o puşcă. Dacă ei (migranţii) aruncă cu pietre, aşa cum au făcut-o către poliţia şi armata mexicane, eu spun consideraţi asta o puşcă", a declarat el joi. Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că nu vrea să comenteze pe tema unor "situaţii ipotetice". "Trupele noastre sunt (alcătuite din) profesionişti antrenaţi care dispun mereu de dreptul fundamental la legitiămă apărare", a declarat el, ţinând să amintească faptul că armata este prezentă în "susţinerea" grănicerilor, însărcinaţi să aplice legea.

Cu doar câteva zile înaintea alegerilor de la 6 noiembrie, Donald Trump îşi multiplică anunţurile susceptibile să mobilizeze alegătorii, mai ales pe tema imigraţiei.
"Aceasta este o invazie", a subliniat el joi, anunţând că urmează să semneze, săptămâna viitoare, un decret cu privire la acest subiect, fără să facă alte precizări. El a declarat că Statele Unite nu vor mai accepta cereri de azil din partea unei persoane care nu a trecut printr-un post de frontieră oficial.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE