Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Theresa May cere alegeri anticipate în Marea Britanie, pentru a apăra Brexit-ul

Postat la: 18.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul britanic Theresa May solicită organizarea de alegeri anticipate, pe data de 8 iunie. Ea îşi justifică gestul prin faptul că partidele de opoziţie nu sunt de acord cu planurile sale privind Brexit. Alegerile anticipate trebuie aprobate de Camera Comunelor din Parlamentul britanic, cu o majoritate de două treimi. Deja partidele de opoziţie au anunţat că sunt de acord cu anticipatele, laburiştii şi liberal-democraţii spunând că vor vota pentru.

Premierul britanic Theresa May a anunţat că va înainta miercuri solicitarea de organizare a alegerilor anticipate pentru data de 8 iunie 2017, către Camera Comunelor, unde măsura trebuie aprobată cu o majoritate de două treimi. Ultimele alegeri generale din Marea Britanie au avut loc în 2015, fiind câştigate de conservatori, însă acum May spune că este nevoie de anticipate, pentru că opoziţia nu îi susţine planurile privind Brexit-ul, în ciuda referendumului din 2016. „Să eliminăm riscul nesiguranţei şi instabilităţii", a spus May, care a adăugat că a luat această măsură cu reţinere, dar că se va lupta pentru ea.

May a arătat că nu există unitate politică în ce priveşte Brexit, iar laburiştii au anunţat că vor vota împotriva acordului finali, liberal-democraţii vor să blocheze procedurile parlamentare iar partidul scoţian SNP se opune planului guvernamental. De asemenea, o parte din Camera Lorzilor, care este compusă din persoane nealese la vot, a anunţat că se va opune. „Dacă nu ţinem alegeri generale acum, jocul lor politic va continua", a mai spus Theresa May.

„Vara trecută, după ce ţara a votat să părăsească UE, Marea Britanie a avut nevoie de siguranţă, stabilitate şi o conducere puternică şi de când am devenit premier, guvernul a livrat exact aceste lucruri. În ciuda predicţiilor despre un pericol financiar şi economic imediat, după referendum am văzut că încrederea consumatorilor a rămas ridicată, un număr record de locuri de muncă şi o creştere economică ce a depăşit toate aşteptările. Marea Britanie părăseşte UE şi nu există cale de întoarcere. Şi privind spre viitor, guvernul are planul potrivit pentru negocierea noii noastre relaţii cu Europa", a declarat Theresa May.

Vorbind despre Brexit, May a mai declarat: „Este abordarea corectă şi este în interesul naţional. Dar celelalte partide politice se opun. În acest moment cu o semnificaţie enormă, ar trebui să fie unitate în Westminster, dar în loc de asta este divizare. Ţara a venit împreună, dar Westminster nu".

„Oponenţii noştri cred că dacă majoritatea guvernamentală este atât de mică, hotărârea noastră va slăbi şi ei vor putea să ne forţeze să schimbăm direcţia. Se înşală. (...) Ce fa cei pune în pericol munca pe care trebuie să o facem pentru a ne pregăti de Brexit acasă şi slăbeşte poziţia de negociere a guvernului cu Europa", a mai spus May.

O primă reacţie a apărut deja din partea liberal-democraţilor, care sunt de acord cu aceste alegeri anticipate. „Aceste alegeri sunt şansa de a schimba direcţia ţării noastre. Dacă vreţi să evitaţi un Brexit dur şi dezastruos. Dacă vreţi să păstraţi Marea Britanie în piaţa unică. Dacă vreţi o Mare Britanie care este deschisă, tolerantă şi unită, asta este şansa voastră", a declarat Tim Farron, liderul liberal-democraţilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE