Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Terorism de Florii. Masacrul creștinilor în Egipt

Postat la: 09.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O explozie puternică s-a produs duminică la o biserică din orașul egiptean Tanta, aflat la 120 kilometri nord de Cairo. O altă deflarație a avut loc și la o catedrală din Alexandria, chiar în ziua de Florii.

Explozia din Alexandria s-a produs în fața catedralei din acest al doilea oraș ca mărime al țării, acolo unde se află și sediul Bisericii Copte. Cel puțin doi oameni au murit. O mașină-capcană a sărit în aer la scurt timp după ce Papa Theodoros al II-lea, șeful Bisericii Copte din Alexandria, părăsise catedrala pentru a merge în orașul Tanta, unde a avut loc celălalt masacru.

La biserica din Tanta, dispozitivul explozibil a fost plantat sub un scaun din lăcașul de cult. „Terorismul lovește Egiptul din nou, de data aceasta în Duminica Floriilor", a scris ministrul Afacerilor Externe pe Twitter. Cel puțin 21 de oameni au murit și alți peste 50 au fost răniți în Tanta, potrivit unui nou bilanț. Deflagrația a avut loc în biserica Mar Girgis din Tanta, în interiorul locașului de cult. Atentatele au avut loc cu o săptămână înaintea Paștelui coptic ortodox și cu trei săptămâni înainte de vizita Papei Francisc în Egipt.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE