Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Suveranul Pontif va vizita Portugalia, la o suta de ani de la minunea de la Fatima

Postat la: 12.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Papa Francisc va vizita astazi Fatima, un oras din Portugalia, unde in urma cu 100 de ani a avut loc o minune: Fecioara Maria s-a aratat an fata a doi pastori, Jacinta si Francisco Martom care au avut apoi, ca urmare a vizitei, o serie de viziuni si profetii, pe care verisoara lor Lucia le-a notat pe o foaie si le-a tinut secrete.

In urma cu 100 de ani, trei copii, Jacinta si Francisco Martom, alaturi de verisoara lor Lucia, erau la pascut cu oile. Primii doi au inceput sa aiba viziuni cu Fecioara Maria, pe care Lucia a inceput sa le noteze pe o foaie. Jacinta si Francisco vor fi canonizati sambata. Ei au murit in 1918 - 1919 din cauza pandemiei europene de gripa.

Asa-numitele secrete din Fatima au fost scrise de al treilea copil - verisoarara celor doi, Lucia dos Santos, care a murit in 2005, la veritabila varsta de 97 de ani. Procesul de beatificare pentru ea a inceput in 2008. Biserica romano-catolica acorda o mare valoare viziunilor lor, deoarece se crede ca Fecioara Maria le-a dezvaluit adevaruri pentru a ajuta omenirea. Potrivit bisericii, se spune ca prima viziune a venit pe 13 mai 1917.

Potrivit interpretarii catolice oficiale, cele trei secrete implica descrierea iadului, Primul Razboi Mondial si al Doilea Razboi Mondial si incercarea de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea.

Cu ocazia implinirii a o suta de ani de la aparitia primei viziuni, Portugalia va fi loc sacru in acest weekend, unde peste un milion de pelerini sunt asteptati sa vina. Printre cei prezenti la eveniment se va numara si Suveranul Pontif. Portugalia a sporit securitatea si a reintrodus controalele la frontiere, suspendand pactul privind frontierele deschise Schengen.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE