Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Superbacteria" pe care nu o distruge nici un antibiotic a ucis o femeie

Postat la: 16.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este vorba despre o americancă din statul Nevada care a murit din cauza unei superbacterii rezistente la toate tipurile de antibiotice existente pe piața farmaceutică din Statele Unite. Astfel, se pare că cea mai gravă amenințare a omenirii, o bacterie rezistentă la orice tip de medicament, a devenit realitate.

Reprezentanții Centers for Disease Control and Prevention (CDC) au anunțat că starea pacientei a fost considerată incurabilă, după ce medicii americani i-au administrat nu mai puțin de 26 de antibiotice încercând să o salveze. Din păcate însă nici unul dintre medicamente nu a reușit să distrugă "bacteria ucigașă" , iar pacienta a murit în luna septembrie a anului trecut.

Femeia, aflată în jurul vârstei de 70 de ani, se întorsese de puțin timp în Statele Unite, după o vizită prelungită în India, potrivit News.ro. Ea a fost spitalizată de mai multe ori înainte de a reveni în America și de a fi internată în secția de terapie pentru afecțiuni acute a unui spital din Nevada, în luna august a anului trecut.

La doar o săptămână după spitalizare, autoritățile locale au fost înștiințate că toate medicamentele existente pe piață au fost încercate fără succes. Apoi, specialiștii de la CDC au ajuns la concluzia că niciun medicament de pe piața actuală nu ar fi putut să oprească răspândirea bacteriei ucigașe în organismul pacientei.

"A fost testată cu absolut orice antibiotic disponibil din Statele Unite... însă acestea nu au fost eficiente", a declarat medicul Alexander Kallen, unui dintre autorii raportului CDC, pentru Stat, un site specializat în publicarea de ştiri cu specific medical.

"Cred că acest caz este îngrijorător. Ne-am bazat prea mult timp pe antibiotice tot mai noi. Dar, evident, bacteriile pot să dezvolte adeseori o rezistenţă la antibiotice mult mai repede decât ritmul în care noi putem să producem unele noi", a adăugat medicul american. Mostrele expediate în laboratoarele CDC conţin New Delhi metalo-beta-lactamaza (NDM), o enzima care le ajută pe bacterii să devină rezistente la multe antibiotice.

Potrivit CDC, bacteriile "pan-rezistente" sunt extrem de neobişnuite, iar "precauţiile pentru controlul infecţiilor" sunt importante în astfel de situaţii, necesitând izolarea pacienţilor.

O altă superbacterie a fost descoperită în cel puţin patru pacienţi din Statele Unite, în 2016. Ea s-a dovedit rezistenţă chiar şi la colistin, considerat "ultima soluţie" la care apelează medicii atunci când prescriu un antibiotic, din cauza efectelor sale secundare. Din fericire, acea superbacterie, cunoscută sub numele mcr-1, nu este deosebit de contagioasă.

CDC consideră că rezistenţă bacteriilor faţă de acţiunea antibioticelor reprezintă "una dintre cele mai grave ameninţări la adresa sănătăţii" cu care se confruntă în prezent populaţia din Statele Unite.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE