Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Suedia renunţă la ancheta care îl vizează pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange

Postat la: 19.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Suedia renunţă la ancheta privind acuzaţia de viol care îl viza pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, informează The Independent. Marianne Ny, procuroul Ggeneral de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie din Suedia, a declarat că ancheta preliminară privind o acuzaţie de viol şi de agresiune sexuala a fost închisă.

WikiLeaks a transmis că un mandat de arestare emis pe numele lui Julian Assange va fi anulat, ceea ce a dus la speculaţii că acesta va părăsi ambasada Ecuadorului la Londra. Assange s-a refugiat la 19 iunie 2012 în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra, care se bucură de inviolabilitate diplomatică, pentru a scăpa unei extrădări în Suedia, unde este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale pe care le neagă. El s-a temut că din Suedia urma să fie trimis şi judecat în Statele Unite, din cauza rolului jucat în scurgerea de informaţii condusă de compania sa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE