Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA anunta o reactie militara masiva! Amenintarea nucleara a Coreei de Nord a crescut

Postat la: 29.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secretarul american al Apararii, James Mattis a spus ca amenintarea unui atac al nord-coreenilor a crescut si ca orice astfel de ofensiva va fi contracarata cu o reactie militara masiva.

Secretarul american al Apararii, James Mattis, a declarat, sambata, ca amenintarea unui atac cu rachete nucleare din partea Coreei de Nord a crescut, insa orice ofensiva care ar viza Statele Unite sau aliatii sai va fi contracarata cu "o reactie militara masiva", relateaza news.ro, citand AP.

"Amenintarea pe care o reprezinta Coreea de Nord fata de vecinii sai si de intreaga lume prin programele sale ilegale de rachete si arme nucleare a crescut. Nu imi imaginez vreo situatie in care SUA ar accepta Coreea de Nord ca putere nucleara. Insa sa nu aveti vreo indoiala, orice atac asupra Statelor Unite sau a aliatilor nostri va fi infrant si folosirea unor arme nucleare de catre Coreea de Nord va fi intampinata cu o reactie militara masiva, eficienta si zdrobitoare", a afirmat Mattis.

James Mattis se afla la Seul pentru discutiile anuale cu conducatorii Coreei de Sud cu privire la aparare. Potrivit bbc.com, in luna septembrie, Coreea de Nord a efectuat al saselea test nuclear, cel mai puternic de pana acum. In Coreea de Sud a fost amplasat ulterior scutul antiracheta Thaad, iar in aceasta luna Coreea de Sud si SUA au inceput exercitii militare comune in zona maritima din jurul peninsulei coreene. Exercitiile militare i-au iritat pe nord-coreeni, care considera ca au fost "o repetitie pentru razboi".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE