Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Seulul cere Statelor Unite să evite "escaladarea" tensiunilor cu Coreea de Nord

Postat la: 26.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Kang Kyung-wha, ministrul sud-coreean de Externe, a afirmat că Washingtonul şi Seulul trebuie să evite escaladarea suplimentară a tensiunilor cu regimul nord-coreean, după ce Phenianul l-a acuzat pe preşedintele Donald Trump că ar fi declarat război Coreei de Nord, potrivit postului France 24.

"Este foarte probabil că (regimul din) Coreea de Nord va lansa noi provocări", a declarat oficialul sud-coreean într-un discurs la Washington. "Este imperativ ca noi, Coreea (de Sud) şi Statele Unite, să gestionăm împreună situaţia (...) pentru a preveni o escaladarea suplimentară a tensiunilor sau orice fel de confruntări militare accidentale care în mod rapid pot scăpa de sub control", a completat ministrul.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că "a declarat război" Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump. Acuzaţiile că Statele Unite ar fi "declarat război" împotriva Coreei de Nord sunt "absurde", a reacţionat luni seară Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".

Aflat în oraşul american New York pentru reuniunea Adunării Generale ONU, Ri Yong-Ho, ministrul nord-coreean de Externe, a acuzat Statele Unite că au declarat război Coreei de Nord prin trimiterea bombardierelor în apropierea coastelor nord-coreene. Coreea de Nord îşi rezervă dreptul de a doborî bombardierele americane, a avertizat Ri Yong-Ho. "Această regulă se aplică inclusiv înainte ca bombardierele să ajungă în spaţiul aerian nord-coreean. Lumea trebuie să ştie că Statele Unite au declarat război prima dată Coreei de Nord", a spus Ri Yong-Ho, citat de BBC News online. Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare şi balistice efectuate de regimul stalinist de la Phenian.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE