Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal in multinationale: Kraft Foods şi-a luat banii şi a plecat de la cea mai mare ofertă de preluare făcută vreodată. Unilever a rămas fără propunerea de 143 de miliarde de dolari

Postat la: 20.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gigantul american Kraft Heinz şi-a retras propunerea de 143 de miliarde de dolari pentru a fuziona cu rivalul mai mare Unilever, potrivit unui anunţ al companiilor, ceea ce ridică întrebarea dacă Kraft îşi va întoarce atenţia spre altă ţintă, scrie Reuters.

Kraft a făcut o ofertă surpriză pentru Unilever de a construi un mamut global în piaţa FMCG, care a fost respinsă vineri de către Unilever, producătorul ceaiului Lipton şi al săpunurilor Dove. Kraft şi-a retras oferta pentru că a simţit că este prea dificil să negocieze în urma dezvăluirii publice a ofertei la atât de puţin timp după ce a abordat Unilever, potrivit unor surse citate de Reuters. Kraft nu se aştepta la o rezistenţă atât de puternică din partea Unilever. Unele îngrijorări cheie ridicate în timpul negocierilor au fost legate de o potenţială problemă din partea guvernului britanic, precum şi a diferenţelor între culturile şi modelele de afacere a celor două companii.

"Interesul Kraft a fost făcut public în stadii extrem de incipiente. Intenţia noastră era să continuăm o discuţie amicală, dar se pare că Unilever a fost foarte clară că nu vrea o tranzacţie. Este cel mai bine să ne retragem rapid astfel ca ambele companii să se poată concentra independent pe planurile de a genera valoare", a spus purtătorul de cuvânt al Kraft.

Kraft a fost forţată vineri să facă publică oferta, pentru a se alinia reglementărilor Marii Britanii cu privire la fuziuni şi achiziţii, după ce zvonurile legate de Unilever au ajuns la brokeri. Potrivit regulilor britanice de preluare, retragerea publică a ofertei Kraft împiedică compania să lanseze altă rundă de necogieri pentru şase luni. O eventuală fuziune ar duce la a treia cea mai mare preluare din istorie şi cea mia mare achiziţie a unei companii britanice, potrivit datelor Reuters. Combinat, entităţile ar avea vânzări de 82 de miliarde de dolari. Acţiunile Unilever au crescut de la oferta de preluare cu peste 15%, la o valoare record de 48.79 dolari/acţiune.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE