Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia se pregăteşte de un război între SUA şi Coreea de Nord

Postat la: 03.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un conflict militar pe peninsula coreeană se numără printre scenariile pe care Rusia le ia în considerare, care calculează riscurile, astfel încât să nu fie surprinsă în cazul în care se întâmplă acest lucru, a declarat Nicolai Patrushev, secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un interviu pentru Sputnik.

Lansarea noii rachete de către Phenian în noaptea de 28 noiembrie a reînviat frica față de un conflict major pe care Rusia îl consideră posibil. „Calculăm acest lucru, ne pregătim pentru el. Nu va fi o surpriză pentru noi", a spus Patrushev, răspunzând la întrebarea dacă Moscova intenționează să acționeze în cazul unui scenariu militar în Coreea de Nord și o posibilă amenințare pentru Rusia.

„Suntem practic la graniță cu ei. Ca rezultat, suntem interesați de o soluție politică și diplomatică", a continuat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, adăugând că activitatea nucleară a Coreei de Nord crează o amenințare pentru Rusia. Coreea de Nord a lansat săptămâna aceasta o nouă rachetă intercontinentală (ICBM), Hwasong-15, care a căzut în apropierea coastei Japoniei. Aceasta este prima lansare de rachete nord-coreene de la mijlocul lunii septembrie.

Aceasta a avut loc la o săptămână după decizia lui Donald Trump de a restabili Coreea de Nord pe lista americană a țărilor care susțin terorismul, care a pregătit terenul pentru noi sancțiuni împotriva Phenianului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE