Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia ar fi furnizat petrol Coreei de Nord, încălcând rezoluţiile ONU

Postat la: 30.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nave ruse au aprovizionat cu petrol Coreea de Nord de cel puţin trei ori în ultimele luni, afirmă oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor secrete europene citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

Transferurile de petrol din nave ruse în ambarcaţiuni nord-coreene au avut loc în octombrie şi noiembrie. Aprovizionarea Coreei de Nord cu petrol din Rusia constituie o încălcare a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, afirmă oficialii citaţi.

"Nave ruse au efectuat transferuri de produse petroliere spre vase nord-coreene de mai multe ori, încălcând rezoluţiile ONU", a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul serviciilor secrete vest-europene, potrivit Mediafax.

Un alt oficial a confirmat existenţa transporturilor, explicând însă că nu există dovezi că statul rus ar fi implicat în aceste activităţi. "Nu există dovezi că aceste activităţi ar fi susţinute de statul rus, dar aceste nave le oferă resurse vitale nord-coreenilor", a precizat el.

Cei doi oficiali au explicat că aceste concluzii au fost stabilite pe baza datelor privind transportul maritim şi a vizionării imaginilor obţinute prin satelit. Traficul ilegal cu petrol se desfăşoară din porturi situate în Extremul Orient rus.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE