Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rex Tillerson: Statele Unite sunt pregătite să poarte discuţii cu Coreea de Nord

Postat la: 13.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a declarat, marţi, că Washingtonul este pregătit să poarte discuţii cu Coreea de Nord fără condiţii prealabile, însă a adăugat că Phenianul va trebui să ia o decizie cu privire la programele sale balistice şi nucleare, relatează CNBC şi CNN.

Într-un discurs susţinut la o conferinţă din Washington, Tillerson a declarat că Armata SUA este pregătită să răspundă ameninţărilor lansate de Coreea de Nord, însă a precizat că Washingtonul preferă o soluţionare paşnică a crizei.

"Suntem pregătiţi să discutăm, dacă şi ei sunt pregătiţi să facă asta. Suntem pregătiţi să avem o primă întâlnire fără alte precondiţii. Haideţi să ne întâlnim şi să ne aşezăm la masă, faţă în faţă", a declarat Tillerson, adăugând că Phenianul trebuie să fie determinat "să ia o decizie" în privinţa programelor sale balistice şi nucleare.

"Ca întotdeauna în diplomaţie, avem o prezenţă militară puternică în spatele nostru: în cazul în care Coreea de Nord face alegeri proaste, suntem pregătiţi să acţionăm militar. Nu acesta este drumul pe care vrem să mergem. La Departamentul de Stat, rolul nostru este să găsim o alternativă. Noi vrem ca ei să facă alegerea potrivită, şi anume să pună capăt progamului lor nuclear", a adăugat Tillerson.

În pofida faptului că a reiterat poziţia Washingtonului de a nu accepta statutul de putere nucleară al Coreei de Nord, Tillerson a afirmat că Statele Unite sunt dispuse să poarte discuţii cu regimul de la Phenian fără alte condiţii prealabile.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi a unor exerciţii militare efectuate de SUA, Coreea de Sud şi Japonia.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea. "În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE