Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Republicanii urmează să-şi păstreze controlul asupra Senatului

Postat la: 07.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Republicanii preşedintelui Donald Trump urmează să-şi păstreze controlul asupra Senatului, iar democraţii se îndreaptă spre obţinerea controlului asupra Camerei Reprezentanţilor în urma alegerilor de la jumătate de mandat de marţi, arată proiecţiile, transmite BBC News.

Republicanii îşi menţin controlul asupra camerei superioare a Congresului, în urma unor victorii în state-cheie precum Indiana, Texas şi North Dakota.
Însă democraţii sunt pe cale să obţină controlul în Camera Reprezentanţilor, ceea ce va reprezenta o lovitură la adresa agendei preşedintelui. Numele lui Trump nu apare pe vreun buletin de vot, însă scrutinul de marţi este considerat un referendum asupra polarizării provocate de locatarul Casei Albe.
------
Democraţii au obţinut, ieri seară, primele succese în alegerile de la jumătate de mandat, ceea ce le permite să spere la o revanşă politică la doi ani după alegerea lui Donald Trump, cu 38 de mandate la 45 la Senat, unde majoritatea este 51 de mandate, şi 85 de mandate la 99 la Camera Reprezentanţilor, unde majoritatea este de 218 mandate.

În privinţa scrutinelor pentru posturile de guvernatori, democraţii au obţinut 11 mandate, iar republicanii 13. La Senat, republicanii le-au luat un post democraţilor. Senatorul democrat în exerciţiu Joe Donnelly a fost înfrânt în Indiana de către rovalul său republican Mike Braun, în contextul în care era prezentat în sondaje ca favorit cu un avans mic. Donald Trump s-a dus în mai multe rânduri pe teren pentru a-l susţine pe republican.

Preşedintele american a obţinut o victorie, în 2016, în acest stat industrial şi agricol, unde politica sa economică i-a sedus pe alegători. De asemenea, un senator democrat controversat şi-a păstrat mandatul în New Jersey. Senatorul democrat din New Jersey Bob Menendez a fost reales, ieri, în faţa republicanului Bob Hugin, o uşurare pentru democraţi, care se temeau că acuzaţii de corupţie formulate împotriva acestuia ar putea să conducă la înfrângerea sa.

Popularitatea lui Bob Menendez, în vârstă de 64 de ani, senator din 2006, a scăzut după ce a fost judecat în 2007, într-un proces în care a fost acuzat că a ajutat un oftalmolog care i-a plătit voiaje de lux în staţiuni balneare. El nu a fost condamnat întrucât juriul a avut păreri împărţite, însă a fost mustrat de către Comisia de Etică a Senatului, care l-a obligat să restituie o parte din cadourile pe care le-a primit.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE