Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Replica la Scutul de la Deveselu. Rusia vrea sa faca 10 teste cu rachete intercontinentale

Postat la: 11.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia intenționează să efectueze cel puțin 10 teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) în acest an, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Anul trecut, ca răspuns la desfășurarea de către NATO a unui scut antirachetă în Europa de Est, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că țara dezvoltă ICBM cu capacitate nucleară capabile să depășească orice sistem de apărare.

Rusia susține că scutul antirachetă al NATO, despre care SUA insistă că este în scopuri defensive, reprezintă o amenințare pentru securitatea sa națională. Tot anul trecut, Rusia a dezvăluit racheta sa balistică termonucleară hipersonică RS-28 Sarmat. Rusia intenționează să efectueze aproximativ 150 de exerciții cu rachete în acest an, cu circa 50% mai mult decât anul trecut, a mai declarat marți Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat pe site-ul său. În ultimii ani, tensiunile dintre Rusia și Occident s-au ridicat la un punct fără precedent de la Războiul Rece, mai ales provocate de conflictul din Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE