Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reacţia Moscovei, după ce rebelii au anunţat că au doborât un avion de luptă rusesc în Siria

Postat la: 04.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rebeli sirieni au anunţat că au doborât, sâmbătă, un avion de vânătoare rusesc în nordul-vestul Siriei, precizând că au capturat şi pilotul, informează site-ul cotidianului Haaretz, menţionând că Moscova nu a comentat încă informaţiile.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că avionul de vânătoare a fost doborât în apropierea oraşului Sarqeb, localitatea controlată de rebeli pe care trupele siriene încearcă să o ocupe cu sprijin aerian din partea Rusiei. Informaţiile privind doborârea aeronavei nu au fost comentate de Moscova. Rami Abdurrahman, şeful OSDO, a declarat că este posibil ca avionul să aparţină aviaţiei ruse, adăugând că pilotul s-a catapultat şi a aterizat în viaţa, fiind luat prizonier.

Centrul Media Alep, o organizaţia a opoziţiei siriene, a anunţat că avionul doborât este un aparat de fabricaţie rusească de tip Su-25, însă nu a precizat dacă aeronava aparţinea aviaţiei ruse sau celei siriene. Forţele guvernamentale siriene au lansat la finalul lunii decembrie o ofensivă majoră în provincia Idlib din nord-vestul ţării. Nu există informaţii despre ce grupare insurgentă a doborât avionul şi capturat pilotul, însă în zonă sunt active şi mai multe grupări radicale, inclusiv Hayat Tahrir al-Sham, un grup islamist care are legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE