Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Reacţia şefului NATO, după ce Catalonia şi-a proclamat independenţa. Avertisment transmis Spaniei

Postat la: 27.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Spania rămâne un aliat important al NATO iar criza din Catalonia reprezintă o problemă internă care trebuie rezolvată în cadrul instituțional spaniol, a declarat vineri un oficial al Alianței Nord-Atlantice, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Întrebat în legătură cu declarația de independență a Parlamentului catalan, oficialul NATO a răspuns: "Spania este un aliat angajat, care contribuie în mod semnificativ la securitatea noastră comună. Problema Cataloniei este o afacere internă care trebuie rezolvată în cadrul ordinii constituționale a Spaniei".

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un 'stat independent care ia forma unei Republici', o ruptură fără precedent în Spania.

La scurt timp, Senatul de la Madrid a votat pentru a-i permite guvernului să suspende autonomia Cataloniei, o măsură fără precedent în 40 de ani de democrație. Guvernul spaniol vrea să destituie executivul regional, să controleze poliția catalană și să pună sub tutelă parlamentul regional.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE