Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Putin a suspendat oficial participarea Rusiei la tratatul Forțelor Nucleare Intermediare

Postat la: 05.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni un decret prin care suspendă oficial participarea Rusiei la tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, semnat cu Statele Unite în epoca Războiului Rece, relatează AFP.

Potrivit decretului făcut public de Kremlin, acesta intră în vigoare imediat de la semnare. Putin a ordonat suspendarea tratatului cu Washingtonul până când SUA pune capăt încălcărilor tratatului sau până când Tratatul va fi anulat.

Rusia a anunțat luna trecută că va suspenda tratatul după ce Statele Unite au spus că se vor retrage din cauză că Moscova a încălcat INF. Rusia a negat încălcarea acordului și a acuzat la rândul ei SUA de același lucru.

Rusia ar vrea, potrivit Reuters, să dezvolte un nou sistem de rachete, până în 2021, după suspendarea acordului Forțelor Nucleare Intermediare.

Pe lângă crearea unei versiuni terestre a rachetei Kalibr, Moscova își propune și crearea de rachete hipersonice cu rază lungă de acțiune și care să atingă o viteză de cel puțin 5 Mach, viteza sunetului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE