Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Presupusul atacator din metroul din Sankt-Petersburg locuia de şase ani în acest oraş

Postat la: 04.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tânărul rus de origine kârgâză Akbarjon Djalilov, despre care serviciile secrete din Kârgâzstan şi anchetatorii ruşi spun că ar fi potenţialul atacator kamikaze din metroul din Sankt-Petersburg, locuia de şase ani în oraş şi îşi schimbase de mai multe ori paşaportul.

Un cetăţean rus, de origine kârgâză, este suspectat că a provocat deflagraţia violentă produsă luni la ora locală 14:40 (11:40 GMT) într-un tren care circula între două staţii ale unei linii de metrou frecventate din Sankt-Petersburg, a anunţat marţi un oficial kârgâz din domeniul securităţii. Potrivit site-ului rus Fontanka, Akbarjon Djalilov, în vârstă de 22 de ani, a locuit timp de şase ani în Sankt- Petersburg.

În această perioadă şi-a schimbat de mai multe ori paşaportul. O sursă din poliţie a declarat pentru agenţia Tass că atacatorul s-ar fi detonat. „Având în vedere natura rănilor, bomba a fost ataşată de corpul său ori în rucsac, sau chiar a ţinut-o în mâini, dar la nivelul stomacului. Asta reiese din faptul că toti cei din jur au răni în zona abdomenului", a declarat sursa. Atacatorul ar fi avut legaturi cu rebelii sirieni, a mai precizat aceeaşi sursă.

Bilanţul atacului de luni din metroul din Sankt-Petersburg, stabilit iniţial la 11 morţi, a crescut la 14 morţi, a anunţat marţi ministrul sănătăţii din Rusia, Veronika Skvorţova. „Astăzi, am putut constata moartea a 14 persoane, dintre care 11 au murit la faţa locului şi alţi trei au decedat din cauza rănilor" în ambulanţe sau la spital în Sankt-Petersburg (al doilea oraş ca mărime din Rusia, situat în nord-vestul ţării). În prezent, 49 de răniţi se află în spitale din fosta capitală imperială rusă, potrivit ministrului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE