Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pentagonul refuză să comenteze informaţiile privind un posibil atac preventiv contra Coreei de Nord

Postat la: 14.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pentagonul a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă privind un posibil atac preventiv american cu arme convenţionale împotriva Coreei de Nord, în cazul în care regimul de la Phenian va pregăti un nou test nuclear, relatează cotidianul The Telegraph pe pagina electronică.

Citând surse din cadrul serviciilor americane de informaţii, televiziunea NBC a relatat că Statele Unite ar putea efectua un atac cu arme convenţionale împotriva unor ţinte din Coreea de Nord în cazul în care oficialii americani vor primi informaţii convingătoare care să indice că regimul de la Phenian urmează să efectueze un nou test nuclear.

Potrivit NBC News online, Washingtonul a trimis în zonă două distrugătoare echipate cu rachete de croazieră Tomahawk, una dintre nave fiind la aproximativ 480 de kilometri de poligonul de teste nucleare nord-coreean. Forţele americane mai dispun de bombardiere grele care ar fi pregătite să atace ţinte din Coreea de Nord, iar în regiune urmează să ajungă portavionul USS Carl Vinson şi grupul naval aferent.

Pentagonul a refuzat să comenteze informaţiile vehiculate de postul NBC, transmiţând că politica sa este să nu discute operaţiuni viitoare şi "nici să facă speculaţii publice pe tema unor scenarii posibile". "Comandanţii iau întotdeauna în considerare o gamă completă de opţiuni pentru protecţie în orice eventualitate", a declarat Dana White, o reprezentată a Pentagonului, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Un oficial de rang înalt al Administraţiei Trump a descris materialul televiziunii NBC ca fiind "în totalitate eronat". Pe de altă parte, jurnalista Anna Fifield de la cotidianul The Washington Post a transmis că, potrivit surselor ei, atacul ar fi o opţiune "punitivă şi nu preventivă".

Coreea de Nord ar putea efectua teste nucleare ori balistice cu ocazia aniversării a 105 ani de la naşterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul statului nord-coreean, situaţie care ar putea atrage riposta militară a Administraţiei Donald Trump. Un atac american asupra Coreei de Nord riscă să genereze acţiuni în replică ale regimului de la Phenian asupra Coreei de Sud şi Japoniei, generând un conflict regional de amploare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE