Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parlamentul Republicii Moldova a probat declaraţia privind condamnarea ingerinţelor Rusiei în politica internă

Postat la: 09.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, joi, o declaraţie prin care condamnă atacurile Federaţiei Ruse asupra securităţii informaţionale naţionale şi amestecul abuziv în activitatea politică internă, reafirmând prevederile Legii Supreme privind suveranitatea naţională.

Documentul menţionează "practicile negative manifestate de propaganda rusă", dar şi faptul că presiunile Rusiei se manifestă şi prin "hărţuirea oficialilor politici şi instituţionali din Moldova, prin abuzuri comise de instituţii de la Moscova". În declaraţie mai sunt constatate şi ingerinţele unor entităţi din Federaţia Rusă în activitatea politică a Republicii Moldova, prin "patronarea unor partide de stânga".

Parlamentul a solicitat în document "să fie stopată orice formă de sprijinire a partidelor politice din Moldova de către entităţi din Federaţia Rusă, menţionând că finanţarea lor din surse externe este ilegală, la fel ca şi susţinerea lor prin alte modalităţi". Toţi deputaţii prezenţi au votat iniţiativa. Cu toate acestea, Parlamentul de la Chişinău s-a arătat dispus să discute cu înalţi oficiali ruşi în vederea găsirii unor soluţii la aceste probleme.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE