Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parlamentul din Macedonia, invadat de protestatari! Liderul partidului social democrat a fost rănit

Postat la: 28.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parlamentul macedonean a fost invadat, joi, de numeroşi manifestanţi, iar mai mulţi deputaţi ai opoziţiei au fost atacaţi, printre care şi liderul partidului social-democrat (SDSM), Zoran Zaev.

Liderul opoziţiei de stânga, Zoran Zaev, şi cel puţin nouă alţi oameni au fost răniţi după pătrunderea protestatarilor în Parlamentul de la Skopje, o corespondentă AFP văzându-l pe Zaev cu faţa însângerată, în haosul care a urmat intrării în clădire a simpatizanţilor partidului de dreapta VMRO-DPMNE al fostul premier Nikola Gruevski. "Condamn în termenii cei mai puternici atacurile contra deputaţilor la Skopje. Violenţa nu-şi are locul în Parlament", a scris comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, pe contul său de Twitter.

Potrivit EFE, protestatarii au intrat în forul legislativ după ce s-a aflat că SDSM împreună cu trei partide albaneze cu reprezentare parlamentară au ales un nou preşedinte al parlamentului după finalul sesiunii regulamentare. Atât social-democraţii, cât şi Uniunea Democratică pentru Integrare (DUI) şi Alianţa pentru Albanezi (BESA) au anunţat numirea lui Talat Xhaferi ca nou preşedinte al Camerei. Formaţiunea conservatoare VMRO-DPMNE, condusă de fostul prim-ministru Nikola Gruevski, a calificat această alegere ca "lovitură de stat" deoarece sesiunea parlamentară se terminase şi pentru că de la alegerile din decembrie nu s-a putut constitui un nou guvern.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE