Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parlamentul din Grecia a adoptat măsuri de austeritate. Cum vor afeta acestea turismul

Postat la: 19.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parlamentul elen a adoptat joi seara noile măsuri de austeritate de aproape 5 miliarde de euro, cerute de creditori, UE și FMI. Astfel, 153 de deputați din cele două partide din coaliția guvernementală, Syriza și Anel, au votat pentru, în timp ce 128 de parlamentari au fost împotrivă, transmit agențiile internaționale de presă.

Aproape 12.000 de oameni au protestat în faţa Parlamentului elen împotriva adoptării măsurilor de austeritate. Pachetul de măsuri de austeritate cuprinde noi majorări de impozite și scăderi de pensii în valoare de 4,9 miliarde de euro, măsuri care ar urma să se aplice în perioada 2019-2020, cei doi ani care urmează după terminarea actualului plan de asistență. Pachetul include însă și măsuri compensatorii pentru cei mai defavorizați, precum ajutoare pentru chirii și medicamente.

Adoptarea acestor noi măsuri este o condiție pentru deblocarea unei tranșe de 7 miliarde de euro din planul de asistență în vigoare (2015-2018), bani care vor servi în principal la rambursarea unor datorii de patru miliarde de euro către BCE la data de 20 iulie și de două miliarde unor investitori privați. Votul din Parlament vine la o zi după ce 18.000 de persoane au manifestat la Atena și Salonic (al doilea oraș al Greciei) și o grevă generală a fost declanșată la chemarea sindicatelor din sectorul public și privat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE