Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Panică în Qatar. Oamenii au golit rafturile magazinelor, după ce mai multe țări arabe au rupt relațiile diplomatice cu Doha

Postat la: 06.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Panica s-a instaurant în Qatar, după ce cinci țări arabe au întrerupt relațiile diplomatice, într-o decizie fără precedent în regiune. După anunț, locuitorii din Doha au dat buzna în magazine și au golit rafturile de alimente, relatează Doha News.

Qatarul, a cărui singură frontieră terestră este cea cu Arabia Saudită, depinde de importurile de alimente, provenite în special din zona Golfului Persic. Prin urmare, după anunțul făcut de Arabia Saudită că întrerupe relațiile diplomatice cu Doha, precum și cel legat de închiderea graniței, oamenii au început să se gândească la faptul că vor avea probleme să-și mai găsească mâncare, așa că au început să-și facă provizii.

Oamenii au dat buzna în supermarketurile din Doha în această dimineață și au golit rafturile. Unii dintre ei au publicat imagini cu rafturile goale pe rețelele de socializare.

"Nu am mai văzut niciodat așa ceva - oameni să-și umple coșurile cu apă și mâncare", a spus un locuitor din Doha. Potrivit Al Jazeera, numeroase camioane care transportau alimente către Qatar sunt aliniate la graniță, în Arabia Saudită, deoarece nu mai pot să intre în țară.

În acest timp, oficialii încearcă să calmeze populația. Guvernul de la Doha a dat publicității un comunicat în care asigură că va lua „toate măsurile necesare pentru (...) a zădărnici încercările de a face rău populației și economiei". Totodată, ministrul de externe din Qatar a afirmat că închiderea graniței cu Arabia Saudită nu va afecta viața cetățenilor.

Decizia luată de cinci țări arabe de a întrerupe legăturile diplomatice cu Qatar nu a creat haos doar în supermarketuri, ci și pe aeroportul din Doha.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE