Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ostatic german decapitat de jihadisti

Postat la: 27.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gruparea jihadistă Abu Sayyaf l-a decapitat pe ostaticul german Jurgen Kantner, 70 de ani, după expirarea termenului dat de teroriști pentru a negocia punerea în libertate a celui răpit, a informat luni poliția filipineză.

Ronald dela Rosa, directorul Poliției Naționale, a declarat într-o conferință de presă că execuția a avut loc în provincia sudică Zamboanga, conform canalului ABS-CNB. "Trebuie să găsim corpul, dar, potrivit rapoartelor serviciilor de informații, se confirmă", a precizat oficialul. Abu Sayyaf reclama o sumă de 30 de milioane de pesos (600.000 dolari, 565.000 euro), până duminică după-amiaza, pentru a-l elibera pe Kantner, răpit în noiembrie anul trecut în apele statului malaezian Sabah, în vecinătatea sudului Filipinelor.

În timpul capturării lui Kantner, atacatorii au împușcat-o mortal pe soția germanului, al cărei cadavru a fost găsit de autoritățile filipineze pe 7 noiembrie pe iahtul cu care călătoreau cei doi. Gruparea Abu Sayyaf și-a intensificat activitatea în ultimul an prin răpirea a zeci de persoane în apele din sud-estul Filipinelor și nord-estul Malaeziei, multe dintre acestea lucrând pe ambarcațiuni care navigau în zonă. Abu Sayyaf, care a jurat credință grupării Stat Islamic, i-a decapitat, între aprilie și iunie anul trecut, pe canadienii John Ridsdel și Robert Hall, după ce negocierile de eliberare au eșuat. Gruparea a fost creată în 1991 de veterani ai războiului din Afganistan contra Uniunii Sovietice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE