Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oficial NATO: Activitatea marinei ruse în Europa, peste nivelul din perioada Războiului Rece

Postat la: 10.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Amiral Michelle Howard, comandantul forţelor navale americane din Europa şi Africa şi şeful comandamentului NATO din Napoli, a declarat că este evident că Rusia şi-a intensificat semnificativ activităţile militare navale în perioada recentă peste nivelurile observate în perioada Războiului Rece, în condiţiile în care dispute de o forţă mult mai redusă.

„Observăm o activitate pe care nu am văzut-o nici în vremea Uniunii Sovietice. Este o activitate ce precede ceva", a declarat amiralul Howard. Amiralul american a dat ca exemple desfăşurarea portavionului rus Amiral Kuznetsov în Marea Mediterană, creşterea numărului de patrule în Atlanticul de Nord şi zona Arctică, o creştere semnificativă a desfăşurării de submarine dincolo de apele teritoriale şi activitatea submarinelor ruse în Marea Neagră.

„Înţeleg că sunt o putere globală cu o flotă pe măsură, dar gradul de activitate în această arie a crescut semnificativ în ultimii doi ani", a subliniat Am. Michelle Howard. Aceasta a afirmat că există un pericol ca membrii NATO să se concentreze doar asupra intereselor apropiate, şi să piardă din vedere activităţile Rusiei din alte regiuni. Declaraţiile amiralului american vin în contextul escaladării tensiunilor dintre Rusia şi Statele Unite pe fondul bombardamentului efectuat de marina SUA asupra Siriei.

Relaţiile dintre Moscova şi Vest au devenit tensionate odată cu accentuarea conflictului din Ucraina şi anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia. Amiralul Howard a adăugat că această intensificare a manevrelor marinei militare ruse a fost însoţită de sporirea atacurilor cibernetice din partea Moscovei, plus o serie de manevre „neprieteneşti" de zboruri la apropiere asupra navelor NATO.

Comandantul american a subliniat faptul că sporirea forţelor militare din Statele Baltice şi Polonia reprezintă un semnal clar al uniunii şi încrederii ce există între membrii alianţei în faţa ameninţării Rusiei. Ea a salutat acordul recent dintre Germania şi Norvegia de a achiziţiona noi submarine şi a adăugat că ar dori să vadă mai multe eforturi ale partenerilor europeni de a spori contribuţiile pentru apărare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE