ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Obama cere un acord privind criza din Ucraina înainte de finalul mandatului

Postat la: 21.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele SUA, Barack Obama, a anunțat că l-a informat pe omologul său rus, Vladimir Putin, că dorește să rezolve criza ucraineană înainte de a părăsi Casa Alba în luna ianuarie 2017. Obama a avut acest dialog cu Putin duminică, în cadrul summitului anual al Forumului de Cooperare Asia-Pacific (APEC).

"I-am vorbit despre Ucraina și de necesitatea de a rezolva această problemă", a declarat Obama, într-o conferință de presă la Lima. "Am insistat ca el să dea instrucțiuni negociatorilor săi pentru ca ei să lucreze cu noi, cu Franța, Germania și Ucraina pentru a vedea dacă putem ajunge la o înțelegere, înainte de sfârșitul mandatului meu ", a spus Obama care va părăsi Casa Alba la 20 ianuarie. O sursă de la Casa Albă declarase în cursul zilei de duminică pentru AFP că Barack Obama a exercitat presiuni "asupra lui Putin ca Rusia să-și respecte angajamentele prevăzute de acordurile Minsk", menite să pună capăt conflictului din estul Ucrainei.

În acest context, președintele în exercițiu american a subliniat "atașamentul SUA și al partenerilor lor pentru respectarea suveranității Ucrainei", potrivit sursei citate. După anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în martie 2014, ceea ce a provocat tensiuni fără precedent între Moscova și Washington, Statele Unite au impus sancțiuni economice severe împotriva Rusiei. Occidentul acuză Moscova că acordă sprijin militar rebelilor proruși din estul Ucrainei, fapt negat constant de Kremlin. Conflictul dintre forțele ucrainene și separatiștii s-a soldat până acum cu peste 9.600 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE