Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O bombă a fost descoperită în incinta centralei nucleare japoneze Fukushima

Postat la: 10.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O bombă datând, probabil, din al Doilea Război Mondial a fost descoperită joi în Japonia, în incinta centralei nucleare Fukushima Daiichi, avariată în urma seismului şi tsunamiului din 2011, relatează AFP.

Dispozitivul a fost "descoperit în jurul orei locale 7.30 (1.30 ora României), de un angajat al unei societăţi subcontractoare, în cursul lucrărilor pentru construcţia unei parcări", a anunţat un purtător de cuvânt al companiei Tokyo Electric Power (Tepco). Bomba, cu o lungime de aproximativ 85 de centimetri, cu un diametru de 15 centimetri, "se afla în pământ, la o distanţă de un kilometru de clădirile reactoarelor 2 şi 3" ale centralei, a precizat el.

"Am avertizat serviciile poliţiei din Futaba, care sunt însărcinate cu urmărirea dosarului", a adăugat purtătorul de cuvânt. Forţele de autoapărare - numele armatei japoneze - se vor ocupa de operaţiunea de mutare a bombei, după ce vor verifica riscul de explozie. Regiunea unde se află centrala Fukushima Daiichi, între localităţile de coastă Futaba şi Okuma (nord-est), găzduia, în perioada războiului, o bază aeriană a armatei nipone şi a suferit bombardamente americane, potrivit informaţiilor de care dispune TEPCO. Dezcoperirea bombei a dus la implementarea unui perimetru de securitate, dar nu a perturbat activitatea de la centrală, în special din jurul reactoarelor, potrivit companiei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE