Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nord-estul SUA, paralizat de ger năprasnic și furtună de gheață: cel puțin 19 morți

Postat la: 07.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritățile au anunțat temperaturi de până la -40 de grade Celsius, iar primele efecte dezastruoase nu au întârziat să apară. 18 persoane și-au pierdut deja viața din cauza frigului, 100.000 de locuințe au rămas fără curent electric, 5.000 de curse aeriene au fost anulate, iar sute de școli au fost închise.

Statele care se află în calea frigului extrem sunt locuite de aproximativ 60 de milioane de oameni, dintre care 13 milioane se află sub alertă de furtuni de gheață. Bostonul a fost acoperit de inundații. Oamenii de aici n-au mai văzut asemenea valuri de 40 de ani, provocate de vântul care suflă cu 100 de kilometri pe oră. Apa care a acoperit străzile și mașinile încgheață sub privirile localnicilor. „Zăpada adusă de această furtună va îngheța rapid, iar temperaturile scăzute se vor instala. Fiți pregătiți, în special în cazul în care rămâneți fără electricitate", a declarat guvernatorul statului Massachusetts.

Chiar și în Chicago, un oraș renumit pentru iernile aspre, sunt temperaturi de -26 de grade. Râurile și lacurile au înghețat complet. Cel mai rău este pentru oamenii străzii, care nu pot lupta le nesfârșit cu aceste condiții extreme. În New York și New Jersey, stratul de zăpadă a depășit 20 de centimetri, astfel că mii de curse aeriene au fost anulate și sute de școli închise. În Florida, un stat cu un climat blând, a nins pentru prima dată după 30 de ani, iar temperaturile au scăzut sub cinci grade.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE