Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Neurotoxina VX, folosită pentru asasinarea lui Kim Jong Nam

Postat la: 24.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Neurotoxina VX a fost folosită pentru asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, au anunțat autoritățile malaeziene. Această substanță este inclusă pe lista armelor de distrugere în masă a Națiunilor Unite, iar utilizarea ei este și mai bizară având în vedere că fratele liderului de la Phenian a fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur, care este aglomerat.

Kim Jong Nam a murit pe 13 februarie, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Acesta a decedat la doar câteva minute după ce cele două femei, o indoneziană şi o vietnameză, i-au acoperit faţa cu o cârpă îmbibată în neurotoxina VX. Autorităţile au arestat deja trei suspecţi în ancheta cu privire la asasinare. Pe lângă cele două femei, un bărbat nord-coreean a ajuns și el în spatele gratiilor. Alți șapte nord-coreeni sunt daţi în urmărire în acelaşi caz, inclusiv un diplomat de rang înalt de la ambasada regimului nord-coreean de la Kuala Lumpur. Poliţiştii au dezvăluit acum că probele ridicate din ochii cetăţeanului nord-coreean au dezvăluit prezenţa neurotoxinei VX. "Alte probe sunt în continuare analizate", a declarat comandantul poliţiei din Kuala Lumpur, Khalid Abu Bakar. De asemenea, anchetatorii încearcă să stabilească dacă această substanţă a fost adusă de peste graniţă sau produsă în Malaezia.

Neurotoxina VX este cunoscută drept cea mai toxică substanţă din lume, fiind inclusă pe lista armelor de distrugere în masă a Națiunilor Unite Cele două femei care l-au atacat pe Kim Jong Nam şi-au spălat mâinile înainte de a părăsi aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Una dintre ele a suferit însă ca urmare a expunerii la neurotoxină, vomitând după arestare. Neurotoxina VX este lipsită de gust şi miros, fiind ilegală potrivit Convenţiei Armelor Chimice. Cu toate acestea, această substanţă poate fi folosită în scopul cercetării medicale sau farmaceutice. De asemenea, substanţa poate fi obţinută sub formă lichidă, cremă sau gazoasă. O persoana poate deceda în 15 minute dacă absoarbe o cantitate însemnată de neurotoxină VX.

În urma dezvăluirii că atacatorii au utilizat neurotoxina VX pentru a-l asasina pe Kim Jong Nam, autoritățile malaeziene au anunţat că vor căuta urme lăsate de materiale radioactive pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. De asemenea, operaţiuni asemănătoare vor avea loc în mai multe zone aglomerate din capitala Malaeziei. Phenianul susține că autopsia lui Kim Jong-nam, efectuată în Malaezia, este imorală și ilegală. Forțele speciale din Malaezia păzesc morga unde este ținut Kim Jong Nam, fratele liderului nord-coreean.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE