Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nadia Savcenko a fost arestată direct în Parlamentul din Ucraina

Postat la: 23.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Una dintre cele mai cunoscute parlamentare din Ucraina, Nadia Savcenko, a fost arestată fiind suspectată că ar fi plănuit un atac asupra Parlamentului și o lovitură de stat. Ea a fost reținută în Parlament după ce politicienii au analizat dovezile împotriva sa și au votat pentru ridicarea imunității sale. Savcenko nu a negat acuzațiile.

Procurorul-șef Yuriy Lutsenko le-a spus parlamentarilor că Savchenko plănuia „un act terorist la scara largă" în Kiev. El a acuzat-o că a ajuns la o înțelegere cu rebelii susținuți de Rusia pentru „a obține armele necesare unui asemenea atac, mai ales mortiere de 120mm, arme de calibru mic, puști și grenade". Nadia Savcenko a fost arestată în Rusia şi condamnată în martie 2016 la de 22 de închisoare, pentru că, potrivit unor acuzații pe care ea le-a respins, a furnizat armatei europene coordonatele a doi jurnaliști de la televiziunea publică rusă uciși cu tiruri de mortier în iunie 2014. Totuşi, ea a fost eliberată după două luni, la sfârșitul lui mai 2016, la schimb cu doi ruși și a putut să se întoarcă la Kiev, unde a fost primită ca o eroină.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE