Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministru francez: Vom interzice vânzarea autovehiculelor care merg pe benzină sau motorină

Postat la: 08.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Ecologiei în Guvernul francez, Nicolas Hulot, a anunţat, marţi, că Franţa va interzice din 2040 vânzarea autovehiculelor care merg pe benzină sau motorină, informează France 24. Această decizie este o parte a unui plan ambiţios al Guvernului francez de a atinge obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris.

"Anunţăm că din 2040 vor înceta vânzările de autovehicule care merg pe benzină sau motorină", a afirmat Hulot. El a recunoscut că acest obiectiv va fi greu de atins, ţinând cont de opoziţia producătorilor de automobile. Hulot a mai precizat că Guvernul francez are în plan accelerarea dezvoltării resurselor de energie regenerabilă, adăugând că, în Franţa, producerea energiei solare şi eoliene este împiedicată de obstacole administrative inutile.

Mai multe ţări europene, printre care şi Germania, au anunţat că au planuri de a reduce numărul autovehiculelor pe benzină şi diesel, în favoarea maşinilor hibride sau electrice. Spre exemplu, Germania are în plan să introducă în circulaţie peste un milion de maşini electrice până în 2020.

Poluarea reprezintă una dintre principalele probleme cu care se confruntă Parisul, care a fost catalogat drept una dintre cele mai poluate capitale din lume, alături de New Delhi şi Beijing, potrivit agenţiei de monitorizare a poluării Plume Labs. În decembrie 2016, capitala Franţei a înregistrat cea mai mare rată a poluării din ultimul deceniu.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a anunţat recent că are în plan reducerea traficului din unele părţi ale capitalei şi extinderea infrastructurii pistelor de bicicletă pentru a diminua poluarea produsă de autovehicule. "Trebuie să ne amintim mereu următoarea concluzie: mai puţine maşini înseamnă mai puţină poluare", a afirmat Hidalgo.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE