Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Merkel ar putea candida din nou la alegerile din 2017 din Germania

Postat la: 06.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pierderea popularităţii chiar în statul de unde a plecat ar fi putut reprezenta pentru Angela Merkel sfârşitul carierei de politician. Bloomberg notează însă că este din ce în ce mai probabil să candideze pentru al patrulea mandat.

Partidul din opoziţie AfD, Alternativa pentru Germania, a capitalizat pe nemulţumirea publică legată de politica refugiaţilor şi a reuşit să câştige alegerile în faţa partidului lui Merkel pentru prima oară, ridicând semne de întrebare legate de capacitatea ei de a câştiga încă o serie de alegeri.

După ce rezultatul este o înfrângere de necontestat, după e a făcut o campanie puternică în regiune, Merkel a folosit o serie de interviuri din media germană înainte de vot pentru a semnala că ea îşi susţien în continuare politică imigraţionistă. Rezultatul alegerilor, deşi fiind umilitor pentru cancelarul german, este imporbabil să o facă pe Merke să cedeze, potrivit lui Holger Schmieding,
economist şef la Berenberg Bank.

"Nu are rival, nu are alternativă", a spus Schmieding pentru Bloomberg. "Nu au ce să facă decât să aştepte să îşi termine mandatele legale", a adăugat el. La un an după decizia controversată de a permite refugiaţilor să intre în Germania din Ungaria şi la un an înainte de alegerile federale, popularitatea lui Merkel a scăzut puternic şi aliaţii săi baverezi CSU au avertizat în legătră cu susţinerea ei la alegerile din 2017.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE