Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












MASACRUL DIN ORLANDO. Atacatorul a fost însurat cu o femeie extrem de frumoasă care susţine că a avut noroc

Postat la: 13.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primele imagini de la locul masacrului din Orlando, surprinse la primele ore ale dimineţii care a urmat dezastrului, arată setea şi nebunia cu care a acţionat autorul atacului, Omar Mateen, cetăţean american de origine afgană. Bărbatul de 29 de ani a fost ucis în schimbul de focuri cu forţele de intervenţie, după trei ore de la declanşarea atacului soldat cu 50 de pierderi de vieţi omeneşti şi cu rănirea a altor 53 de persoane.

Pulse night club din Orlando devine, aşadar, locul în care a fost comis cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, scrie presa occidentală. Supărat că a văzut doi bărbaţi sărutându-se, conform declaraţiilor ulterioare ale tatălui său, Omar Mateen s-a înarmat cu un AR-15 şi un pistol pe care le-a descărcat apoi la nimereală în homosexualii aflaţi pe ringul de dans, gloanţele sale nimerind peste 100 din cele cele aproximativ 320 persoane prezente la acea oră în local.

Un cumplit schimb de focuri cu forţele de intervenţie a avut apoi loc vreme de trei ore, terminându-se în jurul orei 5 dimineaţa, când atacatorul a fost ucis iar ultimii 30 ostatici sau pesoane ascunse prin diverse încăperi din club eliberate.

Din primele cercetări rezultă că atacatorul avea permis de port-armă, mai ales că era angajat al firmei de pază G4S Florida, care are însă filiale în întreaga lume. Un purtător de cuvânt al FBI a precizat ulterior, într-o conferinţă de presă, că Mateen achiziţionase un număr mare de arme în zilele premergătoare atacului. El se afla "pe radarul" autorităţilor pentru o serie de ieşiri publice interpretabile ca o posibilă redicalizare şi este posibil ca masacrul de la clubul din Orlando să fie fost determinată (sau accelerat) de faptul că ştia că se strânge laţul în jurul lui.

Un agent federal a precizat că Mateen a fost prima oară chestionat de autorităţi în 2013 după ce a făcut o serie de "remarci provocatoare" la adresa colegilor de serviciu. "FBI a aflat de Mateen pentru prima dată în 2013 după ce a le-a aruncat colegilor de serviciu mai multe cuvinte dure, din care se putea înţelege că ar avea legături cu organizaţiile teroriste", a declarat Ron Hopper, agent FBI, în cadrul unei conferinţe de presă. Lucra însă pentru G4S din 2007 iar alte probleme majore nu fuseseră semnalate.

În 2014, Mateen a fost luat din nou la întrebări, autorităţile suspectând atunci o posibilă legătură cu teroristul sinucigaş Moner Abu Salha, care locuia relativ aproape de Mateen. Potrivit dailymail.co.uk, FBI consideră că este posibil ca Omar Mateen să se fi radicalizat şi să aibă legături cu teroriştii islamici, deşi, deocamdată, nu există indicii certe în acest sens.

Tatăl asasinului, Mir Seddique, a declarat penteu NBC News că nu cred că gestul fiului său are legătură cu terorismul islamic. El cred că, mai degrabă, gestul lui Mateen are de-a face cu faptul că în urmă cu câteva luni a văzut doi bărbaţi sărutându-se la Miami şi s-a enervat cumplit. "Nu are nimic de-a face cu religia. Ne cerem iertare pentru acest incident. Nu ştiam ce are de gând să facă şi suntem la fel de şocaţi ca întreaga ţară", a mai spus tatăl asasinului.

Născut în 1986, Mateen era tatăl unui băieţel în vârstă de trei ani. Din 2009 şi până în 2011 fusese căsătorit cu Sitora Alisherzoda Yusufiy, o femeie deosebit de frumoasă, născută în Uzbekistan, dar stabilită în Statele Unite.

Sitora a povestit pentru presa americană că viaţa sa alături de Mateen a fost marcată de violenţă şi că a scăpat din acel mariaj nefericit datorită intervenţiei părinţilor săi. "Venea acasă şi mă lua la bătaie pentru că nu terminasem că călcat sau de spălat. Părea un om normal. Dar în realitate nu era aşa. Era singuratic...în acest moment mă consider o persoană norocoasă", a declarat fosta soţie a criminalului citată de Inquisitr.com.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE