Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Manevre militare americane lângă Coreea de Nord imediat după întoarcerea lui Trump în SUA

Postat la: 16.11.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Importante manevre aeronavale americano-nipone au început joi în apropiere de insula japoneză Okinawa (sud-vestul arhipelagului), a anunțat joi US Navy, niște exerciții bilaterale anuale, dar care au loc în acest an într-un climat extrem de tensionat cu Coreea de Nord, relatează AFP.

La aplicațiile, care vor dura 10 zile, participă 14.000 de militari americani, portavionul USS Ronald Reagan, precum și distrugătoarele de rachete USS Stethem, USS Chafee și USS Mustin, conform unui comunicat US Navy. Coreea de Nord, care a reînviat tensiunile regionale prin efectuarea unui al șaselea test nuclear și a mai multor teste cu rachete balistice cu rază lungă de acțiune în ultimele luni, condamnă cu regularitate aceste manevre militare, percepându-le ca pe o amenințare la adresa securității sale și, uneori, răspunde prin exerciții militare.

Manevrele anuale americano-nipone sunt destinate să "sporească capacitatea defensivă și interoperabilitatea forțelor japoneze și americane prin antrenamente de operațiuni aeriene și navale", indică marina americană. Aceste manevre maritime succed unei săptămâni de exerciții comune la sol, precum și unui amplu exercițiu aeronaval implicând trei portavioane americane, pentru prima dată într-un deceniu în Pacific, însoțite de elemente ale armatei sud-coreene și ale forțelor japoneze de autoapărare. După revenirea dintr-un turneu asiatic de 12 zile, președintele american Donald Trump a promis miercuri să pună "presiune maximă" pe Coreea de Nord, pe care a calificat-o drept "dictatură perversă", ținând lumea ostatică prin "șantaj nuclear", potrivit Agerpres.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE