Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lovitura pentru Trump: Un judecător a blocat pe termen nedeterminat implementarea restricţiilor de călătorie in SUA

Postat la: 30.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătorul Derrick Watson din Hawaii a extins joi dimineaţă pe termen nedeterminat o decizie de blocarea a noului ordin antiimigraţie semnat de preşedintele Donald Trump, care împiedică intrarea cetăţenilor din şase ţări predominant musulmane în Statele Unite.

În acest sens, magistratul federal a transformat un ordin de restricţie temporar într-o interdicţie preliminară, care face din procesul lansat de Hawaii împotriva unui acestui ordin antiimigraţie semnat la Casa Albă. Preşedintele Donald Trump a semnat al doilea ordin pe 6 martie, după ce primul ordin a cauzat haos pe aeroporturile americane şi a declanşat proteste masive, iar implementarea sa a fost blocată de un judecător federal din statul Washington.

Donald Trump subliniază că interdicţia de călătorie este necesară pentru securitatea naţională. Însă, Hawaii crede că acest ordin executiv are la bază criterii religioase şi încalcă legea fundamentală a Statelor Unite. Hawaii şi alţi adversarii ai interdicţiei consideră că motivaţia din spatele ei se bazează pe religie. In timpul campaniei electorale. Trump a promis "o închidere totală şi completă a graniţelor pentru musulmani".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE