Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Legătura autorului atacului de la Londra cu Statul Islamic

Postat la: 28.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Legătura autorului atacului de la Londra cu Statul Islamic. Neil Basu, coordonator național al poliției antiteroriste britanice, a precizat că nu există dovezi că autorul atacului soldat cu patru morți, britanicul convertit la islam Khalid Masood, s-ar fi radicalizat în timp ce se afla la închisoare în 2003 și sugestiile în acest sens sunt pură speculație.

„Metodele sale de atac par să aibă la bază tehnici low-cost copiate de la alte atacuri și să reflecte retorica liderilor SI în termeni de metodologie, dar în această fază nu am dovezi că ar fi discutat acest lucru cu alții", a subliniat responsabilul britanic într-un comunicat. Khalid Masood (52 de ani), care miercuri - 22 martie, a lovit cu mașina un grup de pietoni pe podul Westminster, omorând trei, și a înjunghiat mortal un polițist înainte de a fi doborât de forțele de securitate, fusese condamnat de mai multe ori în trecut pentru vătămare corporală și tulburarea ordinii publice, dar nu pentru terorism.

Khalid Masood a intrat cu peste 120 de km/h în oamenii aflați pe podul Westminster. Patru oameni au murit și alți 50 au fost răniți în atentat, iar printre ei se numără și doi români - Andrei și Andreea, care urma să fie cerută în căsătorie de iubitul ei, chiar în ziua fatidică. Tânărul a reușit să scape cu răni mai puțin grave, în timp ce Andreea se află în continuare internată, în stare gravă, dar stabilă. Janet Ajao, mama lui Masood - născut Adrian Russell Ajao - a dat la rândul ei publicității luni un comunicat în care se declară „șocată și întristată" de cele întâmplate, afirmând că „nu găsește scuze și nu susține convingerile care l-au determinat să comită această atrocitate".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE