Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Le Pen promite suspendarea acordului Schengen, dacă va fi aleasă preşedinte

Postat la: 12.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Marine Le Pen, liderul partidului extremist Frontul Naţional şi candidat la alegerile prezidenţiale franceze, a anunţat că va suspenda imediat aplicarea acordului Schengen şi va organiza un referendum privind apartenenţa Franţei la UE, în cazul în care va câştiga scrutinul prezidenţial.

"Fiecare secundă a preşedinţiei mele va fi folositoare Franţei şi francezilor", afirmă Le Pen într-o înregistrare în care a indicat un set de zece măsuri pe care le va adopta în termen de două luni de la preluarea puterii, dacă va fi aleasă, relatează postul de televiziune France 24 pe pagina electronică.

Printre măsuri se numără restabilirea controalelor la frontiere, expulzarea străinilor radicalizaţi şi retragerea cetăţeniei franceze în cazul persoanelor cu dublă naţionalitate care au fost condamnaţi pentru legături cu fundamentalismul islamic, reducerea vârstei minime de pensionare la 60 de ani.

În ceea ce priveşte UE, Le Pen a declarat că va organiza un referendum pe tema apartenenţei Franţei la Blocul comunitar după ce în prealabil, timp de şase luni, va negocia cu liderii europeni o descentralizare parţială a Uniunii Europene.

Recent, Marine Le Pen a stârnit un val de controverse după ce a negat responsabilitatea statului francez pentru arestarea evreilor din Paris în anul 1942 şi deportarea lor în Germania nazistă, unde cei mai mulţi au pierit în lagărele de exterminare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE