Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jurnaliştii reţinuţi săptămâna aceasta în Belarus au fost eliberaţi

Postat la: 10.08.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Jurnaliştii reţinuţi miercuri şi joi de autorităţile din Belarus, din cauza suspiciunilor că ar fi accesat în mod ilegal informaţii de pe site-ul agenţiei de stat BelTA, au fost eliberaţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Mai mulţi jurnalişti, inclusiv un jurnalist care lucrează pentru Deutsche Welle, au fost reţinuţi miercuri şi joi. Anchetatorii au percheziţionat de asemenea redacţia portatului online de ştiri Tut.by şi agenţia BelaPAN. "În urma efectuării unor investigaţii şi a altor proceduri, anchetatorii au decis să îi elibereze pe cei implicaţi în acest caz", se arată într-un comunicat.

Grupările locale de activişti susţin că reţinerea celor trei face parte din strategia Guvernului de a elimina presa independentă. Ministerul de Externe din Belarus neagă aceste acuzaţii. Potrivit site-ului Politico.eu, Ministerul german de Externe a cerut autorităţilor belaruse să "respecte libertatea de opinie şi libertatea presei".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE