Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












John McCain: Atacurile informatice ruseşti reprezinta un act de razboi

Postat la: 05.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatorul republican John McCain, adversar declarat al Moscovei, a calificat miercuri drept act de război operaţiunile de piratare cibernetică atribuite Rusiei de serviciile de informaţii americane.

"Când se încearcă să se distrugă fundamentele democraţiei, atunci se distruge o ţară", a declarat John McCain, calificând acest gest drept "act de război". Senatorul conservator de 80 de ani, care l-a calificat frecvent pe Vladimir Putin drept "şnapan" şi "asasin", şi-a nuanţat apoi estimarea, subliniind că există mai multe "etape" în acţiunile unui război. "Nu spun că este vorba despre un atac atomic. Spun doar că atunci când este atacată structura fundamentală a unei ţări - adică ceea ce fac ei - este un act de război", a explicat el.

Donald Trump îşi exprimase deschis îndoiala faţă de această concluzie oficială, dar Washingtonul acuză Rusia că a urzit piratarea corespondenţei electronice a mai multor responsabili ai Partidului Democrat, precum cea a lui John Podesta, un apropiat al lui Hillary Clinton. Miile de mesaje sustrase au fost apoi difuzate online, în special pe site-ul WikiLeaks, în ultima lună dinaintea alegerilor prezidenţiale americane din 8 noiembrie. Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a negat că ruşii ar fi fost sursa lui.

Valul constant de mesaje private, reluate de presă din abundenţă, a pus-o pe Hillary Clinton în încurcătură, bruindu-i mesajul prin dezvăluirea parţială a calculelor sale politice interne. John McCain organizează joi o audiere în Senat a înalţilor responsabili ai comunităţii de informaţii americane cu privire la aceste atacuri cibernetice.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE