Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Israelul le cere cetățenilor săi să părăsească Sinaiul după atentatele din Egipt

Postat la: 10.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a ordonat duminică armatei să protejeze obiectivele vitale din toate regiunile ţării, după atentatele contra a două biserici copte din nordul Egiptului care au făcut cel puţin 43 de morţi. El a anunțat introducerea pentru 3 luni a stării de urgență pe tot teritoriul țării.

Al-Sissi a dispus ca forţele speciale ale armatei egiptene să se deplaseze imediat la obiective vitale din ţară, pentru a ajuta la protecţia acestora forţele ministerului de Interne. Pe de altă, Israelul a reluat duminică o atenţionare către cetăţenii săi prin care le cere acestora să nu se deplaseze în Sinaiul egiptean sau să părăsească "imediat" această regiune, după cele două atentate comise duminică asupra a doua biserici copte din Egipt.

"Atacul ucigaş reflectă o dată în plus capacitatea teroristă a SI", a indicat biroul antiterorist al guvernului israelian. "Având în vedere gravitatea ameninţării, biroul îi sfătuieşte pe toţi israelienii prezenţi în Sinai să plece imediat şi să revină în Israel". Biroul antiterorist israelian a emis luna trecută o atenţionare similară pe subiectul Sinai, o destinaţie populară în rândul israelienilor pe timpul vacanţei de o săptămână prilejuită de Paştele evreiesc, care începe luni. Acest noul avertisment intervine "după creşterea intensităţii ameninţării la adresa israelienilor ce vizitează Sinaiul şi împrejurimile acestuia".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE