Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Interpol are un nou șef. Rusia nu a reușit să preia conducerea. Cine este noul președinte

Postat la: 21.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Kim Jong Yang din Coreea de Sud a fost sprijinit să conducă agenţia internaţională de poliţie Interpol de către SUA, lucru confirmat de către Secretarul Statelor Unite, Mike Pompeo. "Noi îl susţinem cu fermitate pe Kim Jong Yang, care este preşedinte în exerciţiu", a declarat Pompeo reporterilor de la Departamentul de Stat.

Kremlinul şi-a exprimat dorinţa ca rusul Aleksandr Prokopciuk să fie ales preşedinte al Interpol la cea de-a 87-a Adunare Generală. Prokopciuk este în prezent vicepreşedinte al agenţiei internaţionale şi răspunde de Biroul Naţional al organizaţiei pentru Rusia. Candidatura generalului rus a fost criticată de reprezentanţi ai mai multor ţări membre Interpol, care se temeau că organizaţia internaţională ar putea să devină un instrument în serviciul Kremlinului.

Sud-coreeanul Kim Jong Yang a fost numit preşedinte interimar al Interpol în luna octombrie, după ce Meng Hongwei, preşedintele anterior al organizaţiei, a dispărut în cursul unei vizite în ţara sa natală, China. Deoarece nu mai ştia nimic despre Meng din 25 septembrie, soţia lui s-a adresat poliţiei din Lyon, unde se află sediul organizaţiei poliţieneşti internaţionale. Beijingul a comunicat ulterior că Meng Hongwei a fost arestat şi este anchetat pentru fapte de corupţie şi alte infracţiuni. Meng Hongwei "este în prezent vizat de o anchetă deoarece este suspectat că ar fi încălcat legea", s-a spus într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei Centrale de Inspecţie Disciplinară a Partidului Comunist Chinez (PCC), autoritatea însărcinată cu lupta împotriva corupţiei funcţionarilor.

Interpol este cea mai mare organizaţie internaţională de poliţie, având 190 de ţări membre, fiecare reprezentată de câte un Birou Naţional Central.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE